Епископът е бил заплашван заради твърденията си, че варненският митрополит Кирил е бил убит

Единият от кандидатите за Варненската митрополия – епископ Игнатий, продължава със скандалните си твърдения, засягащи някои от най-висшите сановници в българската църква. След като на всеослушание обяви, че варненският митрополит Кирил не се е удавил, а е бил убит, при това от хора, подкрепящи пловдивския владика Николай, Игнатий, отново хвърли поредната бомба в ефира.ubiistwo

В интервю за Нова телевизия епископът заяви в прав текст, че е убеден, че наместникът на Максим на патриаршеския престол – Неофит, може също да бъде убит. “Не е сигурно колко още ще е жив той, ще видим”, лаконично коментира обвиненията си Игнатий. И отново намеси името на дядо Николай. Припомняме ви, че по думите на епископа покойният вече Кирил е засегнал сериозни интереси като е попречил на пловдивския митрополит да стане патриарх. С което е предизвикал смъртта си.

Като доказателство за това Игнатий посочи фактът, че тялото на Кирил е било на повърхността на водата над 40 минути. “При удавяне трупът потъва, не изплува”, обяснява духовникът. Любопитното е, че думите му предизвикаха интереса на прокуратурата, където все още тече разследване за мистериозната смърт на варненския владика.

Появиха се дори слухове, че пловдивският митрополит Николай може да бъде привикан на разпит във връзка със съмнителното удавяне на Кирил.

Източник:razkritia.com