Шестима са отведени в полицията докато  траеше  снощният протест в София, съобщиха от МВР. В тълпата е имало хора от футболни агитки, или криминално проявени, на които явно им е казано от някого да отидат там, или са решили да вандалстват, като го пишат на общата сметка на тълпата.

От общо 400 души, които се опитаха да блокират движението пред Министерския съвет, а после да съборят загражденията пред Народното събрание, доста са се държали провокативно и арогантно. Те открито предивзиквали полицаите, обиждали ги, псували ги и ги блъскали. Като след това наддавали викове, че те ги блъскат, пишат от пресцентъра.

По пътя си ти хвърляли пирататки, бомбички, събаряли или обръщали кофи за смет и цели контейнери с боклук, дори се опитали да мятат тежки предмети по минувачи или витрини.boi

Шестима са арестувани за хулиганско поведение, а след това двама от тях спешно са били прибрани в софийския изтревзител заради измереното ниво на алкохол в кръвта им, съответно 4,3 и 3,11 промила.  Останалите четирима имат досиета в полицията за кражби, притежание на наркотици и хулигански прояви.  В момента МВР подготвя доклад в прокуратурата.

От младите и интелигентни протестиращи вече не остана и следа. Тълпа от пенсионери-реститути, с озъбени от злоба лица и пияни младежи – това е лицето на протеста днес. Нормалните хора осъзнаха, че защитават интересите на олигарсите и бавно и полека се отдръпнаха от сцената. Платените барабанчици и горите актриси вече няма да излизат, понеже хонорорите свършиха. В момента се използва крими контигнента и озлобените старци, притежатели на имоти в центъра, които някой излъгал, че ще има национализация и пак ще им вземат къщите и магазините. Жалко за България!

Източник:skandalno.net