FC Barcelona's coach Pep Guardiola gives

Пеп Гуардиола ще взема 17 милиона евро годишна заплата в „Байерн“, където от новия сезон сменя Юп Хайнкес, твърди испанският в. „Спорт“. Според изданието така бившият наставник на „Барселона“ ще се превърне в най-скъпоплатения треньор в света.

В каталунския гранд спечелилият 14 трофея с него специалист вземаше по 15 млн. на сезон. Гуардиола подписа договор за 3 години с „Байерн“ до лятото на 2016-а.

„Той избра този клуб заради проекта „Байерн“, а не заради парите“, обяви агентът на треньора Хосе Мария Оробитг. В „Челси“ на Пеп предлагаха годишна заплата от 22 млн. През април Гуардиола ще се появи в Мюнхен, за да си избере къща. До юни той остава да живее със семейството си в Ню Йорк.

Босът на „Байерн“ Карл-Хайнц Румениге разкри, че договорът с Пеп е подписан още преди Коледа. Той сам е избрал неговия срок. Румениге и Гуардиола са се чули след обявяването на новината по телефона. „Как е Юп?“, попитал на немски испанецът. Той се заел вече сериозно с научаването на езика.

Помощник на Пеп може да стане легендата на „Реал“ (М) Раул. Той рита сега в Катар, а преди това изкара 2 сезона в „Шалке 04“.

източник: 24chasa.bg