georgi_hristov_12Естрадните ни звезди Георги Христов и Нели Рангелова послъгват, че имат дипломи за завършено висше образование от Консерваторията. Двамта се хвалят, че за завършили пеене точно там, но според вестник “Телеграф” те бълзо се прочули като певци и разрязали изпитите. Предпочели да се посветят на кариерата си, вместо да залягат над бумагите. След време се сетили, че не лошо да си завършат образованието, дори потърсили връзки в академията, но били минали години и студенските им права били изгубени. Трябвало да започнат отначало, а после да им признаят част от взетите изпити. За двамата това било голамо губене на време и те отказали.
Нели Рангелова скочи два метра, като чу какво се говори за нея и категорично отрече това да е вярно. Та си била взела всичките изпити в Консерваторията, била завършила семестриало, само нямала диплома, защото пропуснала държавните изпити. Георги ХристовВсичко съм си взела. Всичко съм си изучила, кълне се тя. Но не обяснява какво й е попречило след толкова години учене да се яви и на държавните.
Георги Христов също обвини журналистите в лъжа. Като изрече още по-голяма лъжа за свое оправдание. Той също се бил изучил докрай, даже отишъл и на държавните изпити и си ги взел, но отказал да държи политическия и затова не завършил. След десети ноември този изпит отпаднал и той притичал да си вземе кетапа. Вероятно на него му се губи кога какво се учи и какъв изпит се държи, твърдят хора, които са завършили по същото време. Политическият изпит беше кандидат-стидентски и с него се влизаше във висше училище, а не се завършваше. На него нямаше оценки, а само да или не, в зависимост на колко въпроса е отговорил кандидат-студентът. В държавните изпити, особено по изкуствата и филологиите, нямаше нито един политически. Имаше дипломна работа, или държавен по специалността.
Спорът за това кой какво е учил избухна в “Музикална академия”. Старите обвиниха младите, че не са учили нищо и самонадеяно пеят. Младите пък изровиха какви студенти са били старите. Всъщност, за да си добър певец, не ти е нужно специално образование, а талант, смятат меломаните в цял свят.

източник: skandalno.net