Делян Пеевски отказа на конституционните съдии да им дойде на крака, както учтиво го бяха поканили

Според някои източници, Пеевски чисто и просто „отсвири“ Конституционния съд и няма да ги уважи с присъствие, при разглеждането на сложния казус, възникнал след неуспешното му лансиране за шеф на ДАНС, съобщи bTV.

Бъркотията в съдебната система е пословична, а страстите около скандалното назначаване и оттегляне на депутата от шефския пост, достигнаха високата инстанция. Конституционните съдии преди две седмици решиха да го поканят лично и да чуят неговите обяснения, когато гледат делото за депутатския му статут. То бе образувано след избора на Пеевски за шеф на ДАНС и скоропостижното му оттегляне. В отговор на отправената покана, той е изпратил от писмо, което отказва да им дойде на крака.delqn

Според ДПС няма пречки Пеевски отново да заеме депутатското си място. Обаче от ГЕРБ упорстват, че той е встъпил в длъжност и трябва да се маха от парламента.

Не трябва да се забравя, кой всъщност е Пеевски и че независимо колко мразят, умее да се измъква сух. В своя отговор той пише директно, че няма да ходи и да се обяснява, защото съдиите са предубедени, разкрива OFFNews.bg. Докладчикът по делото в КС е Румен Ненков, а синът му е депутат от ГЕРБ.

Съдии кръстосаха шпаги по медиите, заради казуса с мандата на Пеевски. Румен Ненков обяви като „правен абсурд“ поканата, отправена сервилно към олигарха, от висшата съдебна инстанция. Бивши конституционни съдии коментират, че щом не е гласувана формално в НС оставката на депутата, той продължава да бъде такъв. Само да припомним, че Пеевски беше депозирал оставка, но хитро я оттегли, щом не го огря да стане шеф на ДАНС.

Източник:razkritia.com