Легендите на рока „Дийп Пърпъл“ взривиха сцената на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив снощи, където пяха в чест на 100-годишнината на футболен клуб „Ботев“.

Пред екзалтираната публика музикантите изпълниха на живо парчета от новия си албум „Now what“. Те пристигнаха в града под тепетата с 10 тира с техника. По тяхна желание имаха специални гримьорни до сцената, украсени с цветя.

4 часа преди концерта движението около стадион „Христо Ботев” беше спряно, а районът се оживи от фенове, които искаха да видят на живо легендарната рок банда.

„Пропуснах ги в Каварна, сега идвам да ги гледам в Пловдив“, разказа момиче, което беше дошло няколко часа преди самия концерт на стадиона.deep

„От малък те ме запалиха да се занимавам с музика и си направихме собствена банда“, разказа друг фен на „Пърпъл”.

Минути след 21 часа на сцената излязоха и музикантите от легендарната банда. Те подариха на публиката много от вечните си хитове, превърнали се в религия за няколко поколения, влюбени в рока.

Британската рок група „Дийп Пърпъл” е основана през 1968 година. Тя е една от първите и най-известни хард рок група в историята. Членовете й са считани от мнозина за пионерите на хард рока и хеви метъла.

Източник:dnes.bg