Рокдинозаврите ще изнесат извънреден концерт на 3 юни за вековния юбилей на футболния клуб.

Рок динозаврите Дийп Пърпъл идват в Пловдив, изненадващо съобщиха днес от София Мюзик Ентърпрайсис. Те ще са големият подарък за града от собственика на Ботев Цветан Василев по случай 100-годишнината на най-стария футболен тим.deepКонцертът ще е на 3 юни на стадион Пловдив, а билетите са на изключително достъпни цени именно заради юбилея на жълто-черните – 40 и 50 лева, като ще има и специална фен зона, достъпът до която ще е 60 лева. Продажбата на билетите стартира на 6 март в 10 ч. Пърпъл включват Пловдив в поредното си световно турне, което ще промотира 19-тия им студиен албум. Тавата ще излезе на 26 април.
Заглавието му все още не е ясно, но както казва Йън Гилън „то витае във въздуха“. Ясно е, че албумът ще съдържа 13 песни, като те ще са първия нов материал на групата, след издадения през 2005 г. „Rapture Of The Deep”. Това ще е четвърти албум, в който като китарист се изявява Стив Морс, и трети за барабаниста Дон Ейри.

Една от най-значимите рок групи с кариера, простираща се над четири десетилетия, ще посети нашата страна, за да ознаменува славния 100-годишен юбилей на най-стария български футболен клуб.

Източник:blitz.bg