leo

Леонардо ди Каприо планира временно оттегляне от киното, съобщи актьорът в интервю за германския в. „Билд“.

Той признава, че се чувства изцеден от работата си по три филма за две години и смята да си даде дълга почивка. През 2011

г. той беше в ролята на Едгар Хувър в биографичния филм на Клинт Истууд (J. Edgar), в края на изминалата като безмилостен робовладелец в „Джанго без окови“ на Куентин Тарантино, а от 10 май се очаква да го видим в новата екранизация на „Великият Гетсби“ с режисьор Баз Лърман, с когото работи през 1996 г. по „Ромео + Жулиета“, както и в следващия филм на Мартин Скорсезе. В The Wolf of Wall Street той ще играе нюйоркския банкер Джордан Белфорд, който чрез измами наема над хиляда брокери в гимназиална възраст и присвоява над сто милиона долара.

38-годишният Ди Каприо планира да се отдаде на екологичната си дейност. „Смятам да допринеса с нещо за света, да пътувам и да правя каквото мога за природата“, казва актьорът, който има благотворителна фондация и е режисьор на документалния филм 11th Hour, засягащ темата за глобалното затопляне.

Пред сайта UK Screen той разказва, че смята също така да се посвети повече на семейството и приятелите си, и изяснява мотивите зад решението си: „Обикновено ми се иска да има някаква пауза между филмите, за да мога да помисля повече върху тях, но, от друга страна, това ми даде една новооткрита енергия. Когато навлезеш в един режим, в който постоянно работиш, се чувстваш като в баскетболен сезон: постоянно играеш, нямаш време на спреш и да помислиш, просто даваш напред. Това всъщност те държи в доста добра форма.“

За участието си в „Джанго без окови“ той беше номиниран за „Златен глобус“ за най-добър актьор в поддържаща роля, а в същата категория беше номиниран още от асоциацията на критиците в Чикаго, Охайо, Вашингтон и спечели от журито на Националния съвет на филмовата индустрия.

източник: 24chasa.bg