Чудото на нестинарите вълнува хората от стотици години. Как се танцува върху жаравата в деня на Св. Св. Константин и Елена?

За нестинарството ни разказва един утвърден и доказан нестинар от Смолян. Той се казва Ивайло АянскиИвайло Аянски е млад човек, роден през 1970 г., припомниха от БЛИЦ.Нестинарството е свързано с пророчества и със света на мъртвите. Дарбата да бъденестинар е наследствена. Тя е придружена с ясновидство и дарба да лекува. Ивайло Аянские избран от Господ да помага на хората с неговите способности.

Същото важи и за нестинарството. Според Ивайло Аянски не човек избира да бъде нестинар, анестинарството избира него.

nestinarka

Ивайло Аянски може да танцува само един ден в годината. На 3 юни е празникът на Светите равноапостолни Константин и Елена по стар стил. Докато танцува върху жаравата на този денИвайло Аянски получава и много видения.Нестинарът задължително танцува с икона на Св. Св. Константин и Елена в ръце.

Немски учени са изследвали физическото тяло на Ивайло Аянски, за да разберат как така може да се движи върху горящите въглени. Апаратурата отчела, че преди да стъпи на огъня двете граници на кръвното му се изравняват. Сърдечната  дейност започва да се губи (не се улавят сърдечните тонове),  а температурата на тялото  пада под 36 градуса. Т.е.нестинарът изпада в транс.

Бабата на Ивайло Аянски била лечителка  и нестинарка. Тя казвала на своя внук, че всичко което става с тялото на нестинара е Божа работа и единствен Господ знае какви процеси протичат в организма.

Източник:chudesa.net