618x346

Баща и син – Георги и Павел Мирчеви, и жената на Георги – Анелия Димитрова, нападнаха служителка в социалната служба на Кюстендил, намираща се в ромското гето на града. Тя не се съгласила да запише, че Георги и Анелия живеят отделно.Циганките често практикували този трик. Водели се се самотни майки и заради това получавали социални помощи и детски надбавки, обясняват причината за скандала работещи в социалната служба, пише struma.bg.

Този път обаче преди поредната акция за подпомагане на социално слаби с дърва и въглища за отопление служителите на социалните служби тръгнали на проверки и установили, че бащата на трите деца Георги живее с майка им Анелия на семейни начала в едно общо жилище, независимо, че се водел на друг адрес.

Когато Анелия и Георги отишли да си подадат документите за дърва и въглища, придружени от бащата на Георги, те нападнали служителката, която обработвала данните.

“Олелията стана за минути, като чухме шума, всички наизскачахме, но колежката вече беше отнесла няколко удара и ритника”, разказват работещите в изнесения офис на „Социални грижи” в ромската махала.

Въпреки че се намираме точно срещу полицейския участък и служителите му поне два-три пъти дневно минават да проверят какво става, за да няма струпване и да не ни висят над главите, тук е страшно, обясниха социалните служители.

Тримата нападатели над социалната работничка са задържани, дежурен съдия им е постановил актове по Указа за борба с дребното хулиганство в размер на по 100 лв. за всеки един.

източник: blitz.bg