Президентът направил първия си милион след незаконен износ на работници на черно.

Шокиращи обвинения хвърли върху Росен Плевнелиев главният редактор на така наречения “президентски вестник” Тодор Карастоянов. Повод за решението на Карастоянов да излезе на светло и да оповести скандалната информация, която притежава, стана вечерята между Плевнелиев и вицепремиера на Турция, на която държавният ни глава не защити родните журналисти, които бяха позорно изхвърлени от срещата. За разлика от турските им колеги.

Карастоянов, който е бивш главен редактор на “Югозападни вести” – вестника на президента, разкри, че Плевнелиев действително е натрупал огромно състояние чрез пране на пари. prezidentМъжът припомня, че преди промените през 1989 година настоящият държавен глава е работел като комсомолски секретар. Затова възмутените му изявления срещу възродителния процес, СССР и държавна сигурност звучат смешно, настоява Карастоянов.

Той разкрива и как точно президентът е станал милионер. Оказва се, че държавният глава е натрупал първите си милиони като е изнасял работници на черно за Германия. През 1991 година, благодарение на връзките на баща си Плевнелиев младши получава разрешение да изнася работна ръка в обединена Германия. Квотата, която тогавашния социален министър Емилия Масларова му отпуска, е за 200 души строителни работници. Плевнелиев обаче успява да изнесе още 400 души нелегално като работници на черно благодарение на собствената си компания “Ирис Интернешънъл”, предават от БЛИЦ.

Източник:razkritia.com