Никой не харесва почистването на банята, но като следваме някои стъпки, работата става много по-малко болезнена.

Подготовка за почистване

Отстранете всички предмети, които не трябва да са в банята.

Изсипете белина или друг дезинфектант в тоалетната чиния. Използвайте четката, за да почистите добре.

Уверете се, че вратата е отворена и вентилаторът е включен, за да се осигури правилна вентилация.

Като цяло, както почиствате всяка стая, започнете от горе надолу. Почистете паяжините в ъглите на банята и избършете праха и мръсотията на пода. Прахосмукачката се справя чудесно с това, но можете да използвате и метлата.

Ако имате деликатен тапет, увийте четината в малко тоалетна хартия или хартиена кърпа и леко я навлажнете.

Нанесете скраб на особено замърсени места.

Ако имате натрупване във ваната, мивката или около кранчетата, навлажнете тези области леко и поръсете с препарат. Оставете го да действа 10-15 минути, докато правите други неща, това ще помогне да се разтворят мръсните петна и да направят пречистването ви много по-гладко.

Не забравяйте да прочетете етикета и да се уверите, че използвате подходящ продукт и няма да повредите повърхностите. Изпробвайте го на невидимо място, преди да го използвате.

Почистете стените, прозорците и тавана.

Ако имате мухъл на тавана започнете с пръскане на воден избелващ / дезинфекционен разтвор върху него и го оставете да подейства за няколко минути, направете същото със стените (ако са плочки) или използвайте друг почистващ продукт. С гъба или чиста кърпа почистете повърхностите на плочките, които сте напръскали. Изплакнете внимателно, за да избегнете всякакви следи и изсушете с чиста кърпа.

Добра идея е да носите гумени ръкавици, докато пречиствате, за да не изсушите ръцете си, ако използвате сурови продукти.

Почистете огледалото. Използвайте почистващ препарат, изплакнете го и избършете водата с кърпа. За да добавите блясък към огледалото, добавете малко оцет към водата. ако просто почистване с вода избършете с кърпа.