photo_verybig_904650

Цветан Цветанов е в паника и обмисля тайно да напусне държавата, за да се спаси от наказателно преследване у нас. Това разкриха пред седмичника „Ретро“ източници от ГЕРБ.

За преселването в стил „Братя Галеви” се е наложило да бръкне в сейфа с приходи от контрабандата на цигари, основен поминък през мандата на ГЕРБ. Според негови близки съпартийци Цветанов скътал половин милион евро.

Бившият МВР шеф се готвел да се изнесе от страната със семейството си – трите дъщери и жена си Деси, която още е в отпуск по майчинство от ДАНС. Той бил посъветван да се покрие в ЮАР или в държава в Латинска Америка, с която България няма спогодба за екстрадиция. Там щял да изчака с надежда за скорошни предсрочни избори у нас.

Цветанов е следствен за произвола със СРС-ата, а в сряда получи обвинение за възпрепятстване на правосъдието, което бе депозирано в Софийския градски съд. Бившият МВР-шеф бил отчаян, че доскорошният му благодотел Бойко Борисов го изтъргува и превърна в изкупителна жертва за собственото си оцеляване.

източник: pik.bg