Цяла седмица след покушението срещу Баретата, докараният от Италия за делото у нас Евелин Банев-Брендо трепери за живота си в килията и кара буквално на пост и молитви.

“Няма да се явя по никакъв начин на делото на 14 февруари” заявил пред останалите пандизчии кокаиновия крал. Той бил убеден, че след като са успели да улучат пред самата Съдебна палата пазения от професионални бодигардове Златомир Иванов, съдебните охранители, които ще конвоират него, няма да го спасят.
“Сигурен съм, че аз ще съм следващият”, повтарял непрекъснато Евелин Банев, чиято параноя била стигнала невиждани граници. Брендо обаче не иска да бъде върнат в Италия, където го очаква възможна присъда от 20 години. Той разчитал да получи “петарка” у нас и да излезе след три години, когато вече ще бъде забравен. Атентатът срещу Баретата обаче го разколебал дали да остане тук където вече бил сигурен, че ще му светят маслото.Гладуването на Брендо е от страх, че може да бъде отровен, и опасението, че ще се опитат да го утрепат,  го принудили да си взима дозата от сън само по времето, предвидено за арестантските разходки, писа в. “Шоу”.brendo Банев давал бакшиши на доверени надзиратели, за да хвърлят по един поглед към килията му, докато дремва.
Преди покушението срещу Златко Баретата той се глезел с пакети с отбрани храни, които вдовицата на Косьо Дишлиев му пращала, но атентатът пред Съдебната палата му убил апетита.
Източник: razkritia.com