Премиерът на мафията, както го наричат тайно на запад, не е желан в нито една страна-членка на Европейския съюз

Пореден удар по и без това сериозно разклатената репутация на премиера Пламен Орешарски и оглавявания от него кабинет. Испанският министър-председател Мариано Рахой прие на официално посещение в кабинета си бившият министър на вътрешните работи на България Цветан Цветанов. Срещата се е провела в Мадрид, а на нея дясната ръка на Бойко Борисов е запознал испанския премиер с настоящата политическа обстановка в страната ни.evropa

Любопитното е, че макар вече да не е министър, да е депутат от опозицията и срещу него да има повдигнато три дела, Цветанов все пак е предпочитан събеседник за европейските министри. За разлика от настоящия премиер Пламен Орешарски, който е низвергнат по всички етажи на Европа. Министър председателят ни все още не е бил поканен на визита в нитов една страна от Европейския съюз, което показва, че доверието към бившите управляващи е по-голямо от това към настоящите. На запад обвиняват Орешарски, че е премиер на мафията, макар това определение за него все още да под сурдинка.

Бившата класна на Орешарски пък изтъкна, че настоящият министър председател още като дете е бил много потаен и никой не е знаел какво се върти в главата му. В интервю за Нова ТВ госпожа Йорданка Атева изтъкна обаче, че малкият Пламен е бил добро дете, но без никакви амбиции. Затова е изненадана от кариерата му на политик и най-вече от премиерския пост, който заема.

Източник:razkritia.com