Учени най-накрая помогнаха за разбулването на една от най-големите „извънземни“ мистерии на планетата. Десет години останките на 6-инчово „извънземно“, открити в пустинята Атакама в Чили, бяха смятани за едно от категоричните доказателства за съществуването на извънземен живот. Но миналите дни учените потвърдиха, че останките, известни като „Хуманоидът от Атакама“, наричани още Ата, са човешки. Теориите за техния произход включваха възможността костите да са на абортиран плод или на маймуна, на извънземно, което се е разбило на Земята, или резултат на измама, пише в. „Сън“.

В новия документален филм „Сириус“, показан в понеделник в Холивуд, се разказва как са били направени ДНК-тестове на останките, които са разкрили истината за мистериозната фигура. Д-р Стивън Гриър, който ръководи проекта и заснемането на документалния филм, също разкритикува критиците, които твърдяха, че останките не са нищо повече от човешка шега.

izvunzemno„Скенер ясно показва вътрешните органи в гръдния кош – белите дробове и нещо, което изглежда като останки от сърце. Няма абсолютно никакво съмнение, че извънземното всъщност е истински организъм и не е някакъв макет или кукла. Този факт е потвърден и от д-р Ноулан и д-р Лачман от Станфорд“, каза той.

Уфолози ставаха все по-развълнувани в навечерието на премиерата на документалната лента, смятайки, че най-накрая ще бъде обявен официално голям напредък в лова за извънземен живот. По думите на експерти, малкият скелет прилича много на представите на хората за извънземните.

По данни на чилийски медии, Ата е бил намерен от мъжа Оскар Муньос през 2003 г. в Ла Нория – град-призрак в пустиня Атакама. По думите на Муньос, той е открил парцал, в който е бил увит странен скелет, близо до изоставена черква. /БЛИЦ

Източник: Blitz.bg