За разлика от Ролица Бахар, сънародникът на британския депутат не го кани на гости!

Британски музикант, който от седем години живее у нас също писа отворено писмо до Найджъл Фарадж. Джонатан Тейлърискал да подкрепи Ралица Бахар, която му писа, за да защити правото на сънародниците й да избират да живеят и работят и извън родината си. Като живеещ в село Крушево, област Габрово, той бил наясно със ситуацията в България и напълно подкрепял студентката.

За разлика от Ралица обаче, Джонатан Тейлър не е склонен да приема гости като Найджъл Фараги у дома си…

Вижте пълния текст на писмото, публикувано в информационна агенция „БГНЕС”:„Уважаеми, г-н Фараж,
Прочетох с голям интерес отвореното писмо до вас на Ралица Бехар, българка, която е учила във Великобритания и се е завърнала в родината си.
Искам да ви информирам, че като британец, който живее в България, съм съгласен с нейните думи и напълно я подкрепям. Само с едно нещо не съм съгласен – тя открито ви кани да посетите България и да се срещнете с нея и нейното семейство. Аз пиша, за да ви помоля да не идвате. Лично аз като британец намирам думите ви за толкова обидни, че бих ви спрял на границата.

Великобритания има 78 представители в Европейския парламент. Вашата Партия за независимост на Великобритания (ЮКИП) има 11 депутати в Европейския парламент. Един от тях, Роджър Хелмър, беше избран като консерватор, но стана член на ЮКИП през март 2012 г. Ако говорим за представителни проценти, ЮКИП има електорална подкрепа от едва 7,8% в британското общество. Ако вземем предвид нечестния избор на Роджър Хелмър, а защо да не го наречем и “корумпиран”, дума, която обичате да използвате по отношение на българския парламент, тогава от 7,8%-то представителство на ЮКИП 0,90% са нечестни. Вашите антибългарски коментари нанесоха голяма обида, така че според мен България трябва да знае, че вие със сигурност не представлявате политическата воля на британския народ. А още по-сигурно и категорично вие не представлявате мен.djon
При неотдавнашното ви посещение в София, придружен от таблоидната преса, вие преднамерено позирахте за снимки в най-бедната част на града. Районът, който избрахте, по никакъв начин не представлява реалността в тази прекрасна столица. Вие преднамерено представихте България в лоша светлина за собствената ви политическа изгода. Без съмнение, ако българските медии бяха реагирали по същия начин, насочвайки вниманието си само към най-бедните вътрешни градове във Великобритания, вие, г-н Фараж щяхте да сте най-разгневен.

Нека се вгледаме по-внимателно във Великобритания, страна, в която днес има 3,6 милиона деца, живеещи в бедност. Това са 27% от нашите деца или над едно на всеки четири.Какво да кажем за българската политическа корупция, различна, разбира се, от тази на собствения ви избран евродепутат, който излъга своя електорат и по-късно промени партийната си принадлежност. Забравихме ли вече, че на 20 май 2009 г. Хариет Харман обяви създаването на Независима агенция за парламентарните стандарти със задача да управлява разходите на парламентаристите, слагайки край на историческото самоуправление на разходите от депутатите. Давам само няколко примера за британската парламентарна корупция, които съм сигурен, че българският народ ще намери за особено забавни.
Кралската прокурорска служба съобщи на 19 май 2010 г., че депутатът от Лейбъристката партия Ерик Илсли ще бъде подведен под отговорност по три точки за фалшиво счетоводство, той беше изключен и от Лейбъристката партия. На 13 октомври 2010 г. беше съобщено, че бившата депутатка от Лейбъристката партия Маргарет Моран също ще бъде подведена под отговорност за фалшиво счетоводство, а на 14 октомври 2010 г. бившият министър за Европа и депутат от Лейбъристката партия Денис Макшейн също беше привикан в полицията, в резултат на което също беше изключен от партията.

Колкото до “българските орди”, които според вас щели да залеят страната ни, в действителност повече хора напускат, отколкото пристигат и в това число включвам и себе си. Напуснах Великобритания и нямам никакво намерение да се върна някога. Не бих заменил новия си живот тук, в България, за нищо, което Великобритания би могла да ми предложи. Тя няма какво да предложи. Единствените работни места, които мнозинството имигранти от ЕС заемат, са най-лошите и най-ниско платените, работни места, които самите британци никога не биха заели. Същите работни места, които вие и вашите дясноцентристки приятели обичат да твърдят, че не съществуват, но сега някак внезапно “чужденците” ги намират и крадат. Великобритания е велика страна благодарение на приноса на нашите етнически малцинства и чуждестранна работна сила. Откакто България се присъедини към ЕС през 2007 г., над 30 000 британци са купили имот в страната. Съжалявам, че ви противореча, но в действителност ние напускаме Великобритания, а пък аз напуснах заради хора като вас.

България е удивителна страна, тя е изпълнена с най-гостоприемните и красиви хора, които някога съм срещал, и вие със сигурност не знаете нищо за това. Ние, “западняците”, по време на Студената война подкопавахме България и други социалистически страни при всяка възможност и сега, когато стената падна, би било справедливо (като една от т. нар. “най-богати страни” в света) да помогнем на нейния народ да изгради по-светло бъдеще. Като протест срещу вашите коментари щях да организирам бойкот на британски стоки, но за съжаление не можах да намеря нищо, което да бойкотирам. Но ще кажа едно – с расистките си и ксенофобски коментари вие не постигнахте нищо друго освен да изолирате още повече една някога велика страна в “задния двор”. Ние се нуждаем от Европа и се нуждаем от труда на имигрантите, без който много британски индустрии биха и ще се провалят икономически. Аз съм федералист, бих искал обединена Европа без граници, изградена върху твърди социалистически принципи и валутен съюз. За едно нещо сме съгласни – че вие и аз не можем да сме по-раздалечени в политическия спектър. Моля ви, спрете да твърдите, че представлявате “волята” на британския народ, не я представлявате. ”

Интересно е, че особено предприемчивите журналисти у нас не са намерили Джонатан, когато историята с писмото на Ралица беше особено актуална. На „закачките ” на Найжъл Бахар трябваше да бъде реагирано адекватно. Сега обаче британците събират подписки, за да ограничат достъпа ни до Обединеното Кралство. Поддръжниците им нарастват мълниеносно!
От:Надежда Димитрова          Източник:razkritia.com