Сериозно остава състоянието на 4-годишния Стефан Маринов, който бе повлечен от ескалатор във варненски мол и падна от 10 метра, съобщи БНР.

В момента на детето се правят операции в детската ортопедия на три от травмите – на бедро, мишница и предмишница. Няма да се оперира засега фрактурата на таза.

Малкият Стефан продължава да бъде в медикаментозна кома. Днес трябва да му се направи и скенер. Лекарите не се ангажират с конкретна прогноза, тъй като случаят с детето е особено тежък. Продължава разследването на инцидента от Районна прокуратура-Варна.

4-годишното дете бе прието на 20 август вечерта с опасност за живота във варненската болница „Св. Анна“. Около 18:30 ч. 4-годишният Стефан бил оставен на грижите на аниматор, но побягнал от развлекателния кът.

eskalator

Подпрял се на движещия се гумен парапет на ескалатора, той го повлякъл и детето паднало от 10 метра височина. Пострадалото дете веднага е откарано с множество фрактури в болница, където лекарите се борят за живота му. Стефан има 6 счупвания по тялото, вътрешни травми, черепно-мозъчна травма. Има съмнение за счупване на първи шиен прешлен, но предстои да се направи скенер, за да се доуточни диагнозата. Детето е на командно дишане. Екипи денонощно се борят за живота му, уточняват лекарите, но най-голяма опасност има ако наистина се докаже, че има счупен прешлен.
От офиса на мола във Варна излязоха със съобщение за инцидента, в което заявяват, че детето е на 3 години и половина, побягнало е от детския развлекателен център „Kids Planet“, собственост на фирма „Глобал Геймс 2010“ ЕООД, наемател в Grand Mall, подпряло се е на гумения парапет на движещия се ескалатор, било е повлечено и е паднало от 10-метрова височина. Служителите на търговския център са в готовност да окажат съдействие и дарят кръв при необходимост. Иззети са видеозаписи от охранителните камери, започнало е незабавно разследване.

Източник:24chasa.bg