Заплашвали Асен Генов и останалите задържани с 15 години затвор, затова че са опръскали със спрей паметника пред БСП.

Ден след „опозоряването“ (или опоРозовяването, както го наричат „художниците“) на паметника пред централата на БСП, всички задържани за „вандалската“ проява бяха освободени от ареста. Не така свободно обаче остана мисленето на някои хора, които заклеймиха оцветяването на скулптурната група не само като вандализъм, но и като следствие на чалгата.

Журналистът Александър Симов взриви бТВ в предаването „Тази сутрин“ с изказването си, че това е чалгата в чистия й вид. „Те смятат, че боядисването на паметника на „Позитано 20“ е изкуство като това на Давид Черни. Ама това е все едно Азис да изпее песен на Лучано Павароти“, възмути се Симов.pametnik

Журналистът не спря дотук с обвиненията и заяви, че акцията за опоРозовяването на паметника е струвала 30 000 лева.

„Как боли“

Естествено изказването му предизвика бурни реакции в интернет, а поканеният да му опонира Николай Колев-Босия открито посочи днешната власт като фашистка.

„Сашко Симов, как боли, а? Босия не е ‚лъжица за твоята уста…“, многозначително коментира Асен Генов във Фейсбук – един от задържаните за боядисания паметник.

„Жестоко трябва да бъдат наказани! Но добре, че не съм аз на власт, защото щях да им наложа принципите на диктатурата на пролетариата! Да ги затворя за 15 години!“, цитира Генов една от многото закани, които са получили от „Позитано 20“ след скандала.

Припомняме, че вчера рано сутринта Асен Генов и още няколко негови съмишленици бяха арестувани, за това че са нарисували паметника пред централата на БСП със спрей. Надписът под него пък гласеше „Кой? БКП – ПОЗОР! Кой!“.

След бурната офанзива в интернет и пред Районното управление, където бяха задържани, Асен Генов и останалите трима бяха освободени.

Новият виц за Асен Генов от мрежата:
Дошъл дознателя сутринта в 10 в 3-то РПУ, запалил цигара, погледнал изпод вежди Асен Генов и попитал:
– Кой?
– И аз питам същото!

Източник:razkritia.com