Дъщерята на сочения за кокаинов бос Евелин Банев – Брендо е върната на майка й Моника преди минути. Лара бе похитена на 5 март пред дома й в столичния квартал “Бояна”. Според информацията, детето е невредимо, но в шок.

Няма информация, дали за детето е бил платен откуп, който бе спряган да възлиза на 2 милиона лева. Полицията е по следите на похитителите. Детето бе в плен 47 дни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИlara

Припомняме ви:

Трима маскирани отвлякоха дъщерята на Евелин Банев-Брендо на 5 март. Нападението е станало на бул. “Пушкин” 90 в столичния квартал Бояна. Около 7,30 часа трима маскирани са нападнали колата, с която 12-годишната дъщеря на Брендо – Лара, е трябвало да отиде на училище.

Отвличането е станало точно в момента, когато сотаджия е предавал детето на шофьора му. Маскираните казали: “Всички да залегнат” и стреляли с автомат. Нападателите ранили водача на момичето, качили невредима Лара в черен джип “БМВ Хикс 5″ и потеглили към “Околовръстното”.

Разследващите работиха по няколко версии за отвличането на Лора. Според едната отвличането да е инсценирано от Банев – така той целял да получи разрешение на свобода да чака развоя на процеса за трафик на кокаин, който след дни започва в Италия. Предполага се още, че отвличането на момичето може да е предупреждение към Брендо да не говори пред съдиите в Италия за по-високите нива в трафика на кокаин от Латинска Америка за Европа.

Поръчка от кокаиновата мафия в Южна Америка заради провалена доставка също може да е причина за отвличането, твърдят криминалисти. Има и версия, че похищението е заради стари неуредени финансови сметки на Банев, свързани с първата частна компания за предоставяне на ипотечни кредити.

Соченият от вътрешния министър Цветан Цветанов “кокаинов крал” получи 7 години и половина затвор на 15 февруари тази година. Той е подсъдим по две обвинения – за организирана престъпна група и за пране на пари. За първото съдът му наложи наказание от 6 години затвор, а за второто 7 и половина. Така общото наказание е най-тежкото от седем и половина години затвор.

Брендо е арестуван в Созопол на 16 май 2012 г. в рамките на международната полицейска операция “Кокаинови крале”. Тогава бяха задържани общо 30 души, от които 12 са италиански граждани, един словенец, един румънец, един грузинец, а останалите – българи.

Българският съд взе решение Банев да бъде екстрадиран в Италия, а властите там се задължиха да връщат Банев в България, за да може той да се явява на заседанията по делото за пране на пари. Срещу Банев успоредно се води съдебен процес и в Италия.

Източник:blitz.bg