Ясен е сценаристът за продължението на „Аватар“. В работата върху продължението на касовата лента се включва Джош Фридман, който участва в създаването на сценария за „Война на световете“. Фридман е избран лично от Джеймс Камерън, съобщава The Hollywood Reporter.

Новата сага за жителите на Пандора ще се снима в 3D, както и първият филм „Аватар“. Действието ще се развива в моретата и океаните на Пандора, за което Камерън, за първи път в своята кариера планира да осъществи подводни снимки с използване на технология, улавяща движенията на актьорите (motion capture).

Първият филм „Аватар“, който излезе по кината през 2009 г. стана най-касовото заглавие в цялата история на киното. При бюджет от 237 млн. долара, той донесе над 2,7 млрд. долара приходи само в САЩ.avatar

Дългоочакваното продължение на „Аватар“ трябва да излезе по екраните за Коледа 2015 г. Първоначално филмът трябваше да бъде пуснат през 2014 г., причина за забавянето стана решението на Камерън да снима едновременно два цикъла на една и съща снимачна площадка.

Все още не е ясно дали Фридман ще вземе участие в работата над сценария над един или два от планираните филми. Фридман стои зад телевизионния сериал „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“ (Terminator: The Sarah Connor Chronicles) – продължение на друг от хитовете на Камерън „Терминатор 2: Денят на страшния съд“. Сериалът бе сдържано приет от зрителите и бе спрян след втория сезон.

Източник:inews.bg