Плевнелиев все още мълчи.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров направи инспекция на готовността на България да посрещне очакваната бежанска вълна при евентуална външна намеса в конфликта в Сирия.

Както вече стана ясно очаква се военната намеса да стане факт още утре.
От пресцентъра на МВР поясниха, че Лазаров провежда инспекцията на мерките за сигурност и контрол на границата ни с Турция съвместно със зам.-директора на дирекция „Миграция” Марияна Маркова и директора на ГД „Гранична полиция” главен комисар Захарин Пенов.

Информацията, подадена от Държавната агенция за бежанците сочи, че през настоящата година са подадени 743 молби от граждани на Сирия, поискали убежище в страната ни.wojna
225 от тези молби са подадени от деца.

Междувременно стана ясно, че министър-председателят Пламен Орешарски свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност към Министерски съвет, който вероятно ще се проведе в петък.
На него ще бъде обсъдена готовността на властите да се справят с очакваната бежанска война.
Вчера министърът на външните работи Кристиан Вигенин намекна, че премиерът възнамерява да свика Съвета, в който ще участват както министрите на вътрешните и външните работи заедно с техните заместници, така и началникът на отбраната и шефовете на някои служби.

Ако държавният глава Росен Плевнелиев изрази желание също може да участва в заседанието. До момента обаче няма никаква реакция от Президентството, пише offnews.bg.

Източник:razkritia.com