Полицията е заловила предполагаемия атентатор на маратона в Бостън, в момента е в болница.

Органите на реда са задържали един от най-вероятните атентатори на маратона в Бостън. Той също е ранен от взрива на бомбите и е настанен в бостънската болница, където му е поставена полицейска охрана. По информация на униформените, предполагаемият атентатор, който е задържан в момента, е от Саудитска Арабия и е 20-годишен.zadarjan Според Fox News бомбаджията има тежки изгаряния по цялото тяло, но все още не се знае на 100% дали именно той е извършил антентата в Бостън. Заловен е около два часа след взривовете, точно на финала на маратона, където се разразява ужасът.

Според “Ню Йорк Поуст” атаката е насочена първоначално към традиционния маратон в града, който никога не спи – Ню Йорк, който се провежда в края на годината, но след като бе отложен за 2012 г., терористите са се насочили към този в Бостън, който също е голямо събитие.

Днес тепърва ще става ясно дали задържаният 20-годишен мъж от Саудитска Арабия е истинският бомбаджия и кой стои зад атентата, както и причините той да бъде осъществен.

Източник:razkritia.com