ГЕРБ и БСП на тайна среща, обмислят коалиция, начело на кабинета ще бъде Камата.

Представители на двете водещи партии в България в момента – ГЕРБ и БСП са се срещнали тайно, за да обсъдят евентуална коалиция между тях след изборите на 12 май. Това твърдят хора от парламента, позоваващи се на сигурни източници. От партиите са постигнали консенсус да управляват заедно страната, тъй като социологическите проучвания категорично показват, че на предстоящите предсрочни избори няма да има едноличен победител. За министър-председател на евентуалния бъдещ кабинет се очаква да бъде издигнат бившия футболист Христо Стоичков, който от известно време дава заявки за политическа кариера.stoi4kov

Тази новина, цитирана от Dnes.bg разбуни духовете в страната. Малко по-късно се оказа, че ексклузивната новина е просто хитро скроена първоаприлска шега, която обаче успя да заблуди много хора.

Дори и след като се разбра истината обаче, много интернет потребители продължават да твърдят, че в шегата има и огромна доза истина. Както е известно, предварителните резултати сочат, че ГЕРБ и БСП действително ще бъдат с много близки резултати на изборите на 12 май. Социолозите предвиждат около 30% дял за партията на Бойко Борисов и около 18% за Коалиция за България. Ако тези цифри се запазят и след предварителния вот, то със сигурност няма да имаме правителство, съставено само от една партия и победителите ще трябва да мислят варианти за коалиционно правителство.

Източник:razkritia.com