Днес EVN България публикува на сайта си договора за приватизационна продажба на акции между компанията и държавата, показа проверка на Plovdiv24.bg. Целият документ можете да видите и прочетете ТУК.

Припомняме, че по-рано през деня стана ясно, че са съставени четири акта на ЕВН за нарушения и че тече процедура по връчването им и продължаване на проверките. Това обяви Юлиана Иванова, която подаде оставка като председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Тя обясни и че проверките от страна на държавния регулатор продължават.

416851

Актовете могат да бъдат обжалвани. Все още не е ясно за какви точно нарушения са те, но според закона за всеки един от тях дружеството може да бъде глобено с до 1 милион лева.

Днес следобед или най-късно утре ще стане ясно дали ще започне процедура за отнемане на лицензи на ЕРП-тата, категорична е Иванова, която очаква повече разкрития малко по-късно през деня.

„В момента се създават актове по установени нарушения, правим проверки и може би днес следобед ще има нови резултати“, коментира тя.

Едно от съществените нарушения, които биха били предпоставка за отнемане на лицензи на ЕРП-тата са свързани с това дали средствата, които са предназначени за инвестиции, наистина са направени.

Източник: Plovdiv24.bg