Специалистите също изказаха мнение по шокиращия въпрос

След като клип, в който се вижда как майка учи децата си да пушат, да тръскат в пепелник и да пият кафе, обиколи мрежата и събуди възмущението и отвращението на потребителите, редица специалисти също изказаха мнението си.
Журналистката Милена Димитрова в сутрешния блок на БНТ, психологът д-р Маргарита Баграчева и изпълнителният директор на Национална мрежа за децата Георги Богданов дискутираха по темата за родителското възпитание в студиото на БНТ.

kafe

 

е на мнение, че няма безгрешен родител и че е много трудно да научим децата си да не правят това и онова, при положение, че те го виждат от родителите си. Според нея определено се е търсела показност и провокация, цитират от БЛИЦ.Георги Богданов пък направи сравнение на шокиращото видео с това да се качват снимки на деца без дрехи в социалните мрежи. Богданов обясни, че ако тези деца бъдат отнети от майка им, ще е голям шок. Специалистът е на мнение, че е много по-трудно едно семейство да остане цяло и да се заздрави, отколкото да бъде разбито. Неговото предложение е не да се съди тази майка, а да й се помогне.
По време на дискусията бе чуто и предположеие за крайни възпитателни методи – например някакъв патентован метод, с който децата се отвращават от вредния навик още като малки.
Други специалист, гостували в БТВ, също бяха на мнение децата да не се разделят от майката. Цвета Брестничка от Асоциация „Родители“ заяви, че майката няма да бъде спасена, ако й вземат децата, а децата също няма да имат втори шанс.

Източник:mamita-bg.com