Агенцията за закрила на детето се самосезира заради скандалното клипче с пушещите

Скандалното видео, в което невръстни пият кафе и пушат цигари, размърда някои държавни служители.

Меко казано – безотговорната майка и „забавленията” на дечицата й оставиха в ступор интернет-потребители след като видяха публикувания за първи път клип от kliuki.net.

За първи път не се наложи дълъг обществен диспут, за да реагират от институциите. Държавна агенция за закрила на детето обяви намерението си да реагира според закона на скандално поведение жената, която е безучастна при вида на момченца във възраст за ясла да пушат като пристрастени.В сутрешния блок на Националната телевизия представителка на институцията – Камелия Николова е категорично: “Поведението на майката е укоримо. kafeНаистина родителите имат право да избират пътя, по който да възпитават своите деца. Но пък децата имат право на условия, които не застрашават здравето и живота им. Видно от този материал родителя има съответния дефицит. Явно родителят няма необходимите умения да бъде родител.”

Отговорната госпожа е категорична, че ще подадат сигнал до полицията, за да открият жената и децата й. След това вместо ясни и категорични мерки, служителите ще затънат в тъп бюрократизъм, който не е ясно дали ще има резултат. В крайна сметка не се знае дали може да се помогне на децата.

Процедурата е следната: като (ако) ги открият, социалните ще проучат условията на живот в семейството. Макар да съществува санкция – отнемане на родителски права, това се случва при откриване на още (!!!) нередности при отглеждането на децата. Ако такива не бъдат открити, безотговорната ще бъде изпратена на курсове, които да я обучат да се справя по-добре като родител.

Ще се наложи да преглътнем факта, че квалификацията на жената от малцинствата, ще е платена от добрия данъкоплатец. Въпросът е, че най-вероятно тя е дала живот на децата малолетна, а тогава държавата не се е погрижила нито за нея, за пригодността й и да гледа деца. По всяка вероятност и нейното ранно зачеване е тип „етническа особеност”, а не педофилия, която трябва да се преследва и наказва от закона.

Източник:razkritia.com