Не винаги обръщаме достатъчно внимание на дрехите си, определено! Дали говорим за мъжки дрехи или за женски дрехи, има някои неща, които трябва да се знаят. В тази статия ще ви помогнем с няколко интересни неща, които със сигурност ще са ви от полза занапред.

Как да изчистя петно от червено вино?

Доста често задаван въпрос! Най-лесно става с бяло вино, сериозно! То действа най-добре при засъхнали петна. Напоявате с бяло вино и след това слагате малко сода, която предварително сте овлажнили с вода. Разтъркайте добре и пръскайте с вода периодично, за да не изсъхне. След като всичко е поседяло малко върху петното, изперете както го правите по принцип.

дамските дрехи

Как да премахнем миризмата на застояло от старите дрехи? Честно не съхраняваме дрехите си добре и това води до проблем с тяхната миризма. Вземете една част водка и две части вода. Смесете ги и напръскайте дрехите с разтвора.

Като заговорихме за водка ето и още един практичен съвет. Когато получите букет цветя или сами си наберете такъв, сложете във вазата му мъничко от алкохолната напитка. Така цветята ще живеят една идея по-дълго.

Как да изчистим следите от вода по кожените си обувки? Няма дреха, която да изглежда добре с неподдържани обувки. Ако по кожата е останала следа от намокряне, имате нужда от няколко капки оцет и малко хладка вода. Вземете много мека четка или кърпичка. Натопете в сместа от оцет и вода и изчистете обувките. Оставете ги да изсъхнат сами през нощта. На сутринта ще са идеално чисти.

Как се сгъват дънки? Може да ви звучи глупаво, но има един начин, по който дънките ви винаги ще са перфектно сгънати.

Слагате ги на леглото, напълно разгънати. Сгъвате наполовина от ляво на дясно. Хващате крачолите на дънките и сгъвате нагоре, отново на половина. Остава да сгънете още един път и дънките ви са готови за прибиране.

Как да почистим дънки? Много хора казват, че дънките не трябва да се перат. Как тогава да ги изчистим? Сложете ги в плик, който може да запечатате добре. След това ги пъхнете във фризера за два дни! Ще излязат като нови!