Войникът, станал жертва на бруталното убийство с мачете в лондонски квартал, е 25-годишният Лий Ригби, обяви британското министерство на отбраната, което разпространи и негови снимки. Той е бил барабанист в армията.

Ригби е роден през юли 1987 г. в Кръмпсал, Манчестър, и е баща на 2-годишен син. Той се присъединява към армията през 2006 г. и след успешното завършване на курса си по обучение в пехотинския учебен център Катърик той е избран за член на барабанния корпус и става част от Втори батальон.

Първата му задача била в Кипър, където след успешното приключване на мисията си се връща във Великобритания в началото на 2008 г. В съобщението на министерството се казва още, че той е бил изключително популярен и остроумен войник.

lii

 

Ригби е бил страстен фен на „Манчестър Юнайтед“ и любящ баща на сина си Джак, който е на 2 години.

Инцидентът се случи през деня на 400 метра от периметъра на Кралската артилерийска казарма в квартал Уулуич в Югоизточен Лондон. Случилото се предизвика терористична тревога и извънредното свикване на правителствената кризисна комисия „Кобра“. Британският премиер прекрати предсрочно срещата си с френския президент Франсоа Оланд вчера вечерта, за да се завърне по-рано в Лондон и да оглави заседанието на комисията. Няколко часа по-късно премиерът Дейвид Камерън описа случилото се като „абсолютно противна атака“.

Източник:24chasa.bg