Работниците работят за мизерни пари при нечовешки условия на труд

Собственикът на мина “Ораново”, в която трима миньори намериха смъртта си по-рано днес, е главен виновник за трагедията, разиграла се днес. Красимир Михайлов не е осигурил на работниците необходимите условия за безопасност, съответстващи на тежкия труд, който полагат. По първоначални данни в мината работят около 300 души, но условията им на труд са под всякаква критика.

От синдиката изтъкват, че животът на миньорите не е достатъчно обезопасен с единствената цел по-бързото добиване на въглища.

мина

Това води до грубо пренебрегване на нормите за сигурност и това доведе до трагедията разиграла се по-рано днес.
От друга страна прекалената натовареност на работниците и мизерните заплати допълнително утежняват бита на мъжете, влезли под земята, за да изкарват препитанието си.

Синдикатите направиха шокиращото разкритие, че миньорите работят и рискуват живота си за 400 лева на месец. Поради тази причина те обвиняват на първо място алчността на собственика, заради която условията, при които се трудят миньорите не отговарят на изискванията.

След тежкия инцидент по-рано днес, при който загинаха трима миньори, министърът на икономиката заяви, че ще има наказани за трагедията.

Източник:razkritia.com