Депутат от ДПС е избил стъклата на прозорците на знаковия бял автобус, с който народни представители се опитаха да тръгнат от Народното събрание в 40-ия ден от протестите в София. Това каза пред bTV депутатът от БСП Антон Кутев.

Той разказа, че в автобуса е имало няколко полицейски щита, с които депутатите са се пазели от хвърлените павета. „Първото стъкло, което се счупи, бе над главата ми, преди задната врата. За да падне това стъкло, трябваше да го ударят три-четири камъка, тъй като  бе многопластово. Това прави невъзможно избиването отвътре на прозореца с щита. Кутев обясни падането на стъкла извън автобуса със защитна реакция. Когато се удари с камък, нормално е щита да се върне навън“, каза социалистът.

k

 

„Тези камъни бяха хвърлени от хора, които искаха да убиват. Този, който го е хвърлил го, е подбрал специално“, заяви Кутев.
„Сценката с автобуса беше абсолютен провал на полицията, дали е опит за саботаж, не мога да отговоря“, заяви депутатът. Допреди тази ситуация Цветлин Йовчев действаше разумно, тъй като полицията беше достатъчно мека, добави още той. Той разкри, че сред социалистите е имало хора, които са обвинявали полицията, че е прекалено либерална, заради 20-те души с велосипеди, които блокират Орлов мост.„Да се говори, че депутати са избили стъклата сами е вредно и за протестиращите“, твърди Кутев. Той каза, че няма отговор на въпроса каква е причината белият автобус да тръгне право към мястото, където са се струпали най-много хора.

„Насилието е недопустимо, независимо дали става въпрос за полицейско, или друго насилие“, категоричен бе социалистът. Той не отрече възможността за провеждането на предсрочни избори. „Ако кажем, че вотът ще се проведе през май месец, отново ще има протести, защо не е по-рано“, каза Кутев.

Източник:24chasa.bg