Журналистът заяви, че фаворитката за поста била отхвърлена заради подкрепата на Прокопиев.

Бареков разкри подробности около твърдението на Цветанов, че Найденов оглавил земеделското министерство, защото титулярката била атакувана чрез злепоставящ материал в „Труд”.

Програмният директор и водещ в ТВ7 има различно мнение по въпроса. Той твърди в телефонен разговор по време на „Факторът Кошлуков”, че Десислава Танева не се е разделила с благоволението на Борисов заради компромат.

Бареков присъствал на разговора между тогавашния премиер и кандидат-министърката. Дамата се срещнала с Прокопиев, който й се похвалил, че тя ще получи министерството на земеделието, благодарение на неговата подкрепа. Това не се харесало на премиера и той бързо сменил пешките на шахматната си дъска и направил „кадровата грешка” да направи титуляр Мирослав Найденов.barekow

Бареков не смята да защитава „Труд” по обвиненията, че изританият от ГЕРБ бивш министър поръчва пасквили. Според него това, което се случва сега просто било „дъното на българския политически живот”.

Журналистът използва силни думи и по отношение на Борисов и Цветанов. Те използвали народа и медиите в заложници на политическите им кариери. Бареков ги помоли да спрат да се ровят в личния живот на колегите му и да осъзнаят грешките си.
От:Надежда Димитрова                     Източник:razkritia.com