Новият изпълнителен директор на Агенцията по заетостта ще бъде директорът на Регоналната служба по заетостта Драгомир Николов

Разкритието направиха източници на агенция “Блиц”, според които от месеци се говори как Драгомир Николов ще заеме мястото. Той е един от малкото професионалисти в това ведомство и има всички предпоставки да оглави Агенцията по заетостта.

Като русенски шеф на регионалната дирекция Николов е отличник по изпълнението на проекти и програми, финансирани с евросредства. Той сменява няколко души като изпълнителни директори, но въпреки това с част от тях запазва добри отношения. kameliqЗа него на първо място е важно да защитава интересите на институцията, която оглавява, затова и никой не му се е обиждал за вземаните решения.

Досегашният изпълнителен директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова вече е история, след като за некомпетентната й работа са изпратени три писма от Еврокомисията. Първото писмо е адресирано до Томислав Дончев и Тотю Младенов, второто до Зинаида Златанова и третото до министър-председателя Пламен Орешарски. В последното европартньорите ни заплашват, че ако не бъде сменена Лозанова, то може да се стигне до преразглеждане на финансирането, което България очаква.

От “Блиц” пишат още, че Лозанова е под прицел още от преди доста време, но запазва поста си заради синдикалните протекции.

Източник:razkritia.com