След Ренета Инджова, и като изключим Стефан Софиянски, пак жена ще направи опит да изправи сломената държавност.

Най-коментираното име за служебен премиер в момента е Екатерина Захариева. Тя беше зам.-министър на регионалното развитие при настоящият президент. В момента госпожата отново е негова дясна ръка, но като главен секретар, разказват от “24 часа”.

Захариева е юрист, а финансовият министър би могъл да й бъде подуправителят на БНБ Калин Христов, макар преди дни сам да отрече.

Запознати твърдят, че Плевнелиев е прочувал отношението и към банкера Светослав Божилов. Той участваше в съвет на фондация “Отворено общество – България”, а по-късно имаше акции и ва СИБАНК.ekaterina

Президентът е готов да отпусне необходимото време на протестиращите да се регистрират, ако ще се кандидатират на изборите.

Обраният Плевнелиев показал, че не е очарован от варианта ДПС да формира правителство, понеже ГЕРБ и БСП се смята, че ще върнат мандата. Но по-зле било, според съветниците му, мандатът да бъде поет от “Атака”, а Яне Янев пък няма парламентарната си група.

Докато умните се наумуват, държавният глава ще отлага една седмица връчването на мандата между втората и третата партия. За сега се предполага само, че пак негов служител – началникът на кабинета Цветлин Йовчев, да поеме МВР.

Източник:lubopitno.org