„Цветан Цветанов е говорителят на Бойко Борисов, а Бойко Борисов е човекът, който се страхува от мен”, заяви Алексей Петров в коментар на политическата ситуация в страната преди началото на поредното заседание по делото „Октопод”. Бившата барета нападна за пореден път Цветанов.

„Когато Цветанов говори за мен, той казва: „Аз се осмелих да му посегна”, но не казва заради какво, а просто защото съм бил неудобен. Цветан Цветанов трябваше да дойде и да се бори с престъпността. Той в един момент реши, че аз не трябва да съм толкова близък с премиера Борисов, защото на него това му се полага след толкова време”, обясни Петров, цитиран от „Фокус“.

Относно оставката на правителството той коментира: „Шоуто приключи по подобаващ начин, доказателство е, че това управление наистина беше един цирк“. Според него България е завладяна от безработицата, а една от най-модерните професии е лъжесвидетелството – с натиск, обещания и плащане.За случая с отвлечената дъщеря Евелин Банев-Брендо – Лара, Алексей Петров коментира, че знае не малко и би могъл да бъда полезен, но засега никой не се е обърнал към него.

„Защото и тук страхът е голям какво ще кажа, аз ще кажа истината и тя ще засегне хора, които до вчера бяха в управлението, но конкретно ще засегне хора от службите, които и сега работят”, добави подсъдимият по делото „Октопод“. Boiko-Borisov-23_12_2012-HTB_2

Петров заяви, че събира данни „навсякъде, където е замесено името му”, а Цветанов умишлено е отклонил вниманието към него по случая със Златко Баретата, който бе прострелян пред Съдебната палата, за да прикрие истинските извършители.

„Това беше стил на работа на Цветанов през тези близо 4 години, което означава, че аз с голямо основание мога да кажа, че по-скоро той има отношение, иначе няма друго обяснение. Навсякъде, където Цветанов избързващо насочва разследващите в погрешна посока, следва да се разсъждава, че той знае кой е истинският извършител и го прикрива”, обясни Алексей Петров.

По повод разследването на „Наглите” и това, че Алексей Петров е бил спряган за организатора им, той обясни: „Три години ме разследват за „Наглите“, досега няма данни да имам отношение. Защо по този начин бяха задържани „Наглите“, а не им беше образувано дело за оперативно наблюдение, за да се установят връзките? Тогава щеше да е ясно дали Алексей Петров има връзка с „Наглите“ или Флоров, Цветанов и съответно Борисов. Когато аз бях в ДАНС, Флоров криеше информация за „Наглите”.

Източник:dnes.bg