restaurant

Необичайна обява за работа взриви социалните мрежи. Търсят се двама професионални чревоугодници, които срещу заплата от 1500 лв. трябва само да ядат и да пият, а след това да описват позитивните емоции, които е изпитал храносмилателният им тракт.

Работодател на двамата щастливци ще е инициативата “100-те национални кръчми на България”, която досущ прилича на едноименното туристическо движение за 100-те обекта. Както при Българския туристически съюз, и тук има книжки, в

които се събират печати от 100 фиксирани заведения по цяла България. В полетата на някои от кръчмите има усмивчица – това означава, че приносителят на книжката ще получи 5% или 10% отстъпка от сметката. Вече няколко хиляди българи обикалят с книжки в ръка заведенията, които са пръснати в цялата страна.

Двамата професионални гастротуристи ще дегустират менютата на кръчмите по два маршрута в Северна и Южна България. За да спечелят работата, кандидатите трябва да са пълнолетни, да се справят професионално с махмурлука и да не се плашат от здраво ядене и пиене, пише в изискванията за заеманата длъжност.

Освен в страницата на “100-те кръчми” във фейсбук, обявата вече е публикувана и в няколко сайта за подбор на персонал.

Част от служебните задължения на платените туристи е да описват във фейсбук със снимки и текст своите преживявания, за да могат хилядите българи с широка банкетна култура да се информират кои са местата, в които могат да си отпуснат душата. За да докажат разказваческия си талант, мераклиите за апетитната службица трябва да публикуват една кратка история и снимки от любимата си пивница във фейсбук страницата на “100-те кръчми”, а останалите посетители чрез своите лайкове ще изберат най-добрите двама чревоугодници. Те ще са щастливците, които ще получат назначението.
100-те кръчми, които членуват в инициативата, са подбрани лично от двама приятели – Митко от Пловдив и Ники от София, които решили да опишат най-добрите заведения, защото често им се случвало да замръкнат в някой български град и да не знаят къде да отидат да хапнат и да пийнат. Самите кръчми не участват в спонсорирането на инициативата, въпреки че тя си е чиста реклама за тях.

“100-те кръчми” се самофинансира единствено от продажбата на книжките за печати, които струват по 2,90 лв. Отскоро има и мобилно приложение, което замества книжката – всяка кръчма вече има QR код и със сканирането му посетителят отчита, че я е посетил.

източник: 24chasa.bg