Съпругата на Наско Сираков нападна спортния министър, бил си получил поста по “втория начин”.

Невиждан скандал се разрази в българския спорт. Илиана Раева, шефката на Федерацията по художествена гимнастика, нападна министъра на спорта, плувеца Петър Стойчев. Бившата гимнастичка използва профила си в социалната мрежа Фейсбук, за да нареди плувеца. “Мило министърче, не се занимавай с Илиана Раева, а се поотръскай от мръсотията, с която си се омазал”, изригна Раева, видяха от “Всеки ден”. Повод за статуса й е отказът на министъра да отпусне субсидия от 70 хиляди лева за участието на момичетата на Раева на Европейското и Световното първенство. Мотивите, които Стойчев изтъкна, са, че исканата сума е твърде висока за пет гимнастички.stoi4ev

Думите му бяха посрещнати на нож от съпругата на Наско Сираков. Както е известно, двамата от много време таят неприязън един към друг, която освен на професионално, е и на лично ниво. Досега обаче успяваха да запазят добрия тон.

Отказът на Стойчев да отпусне желаните от Илиана средства провокираха вездесъщия гняв на госпожа Раева, която е известна с острия си и безцеремонен език, когато е ядосана. Гимнастичката директно обвини Стойчев, че е получил поста си не заради заслуги, а заради познанството си с необходимите за целта хора. Раева има предвид Алексей Петров-Трактора, намеквайки, че именно той е уредил пионката си Стойчев за министър, с единствената цел да го уреди да прилапа апетитното съоръжение на басейна “Спартак”.

Източник:razkritia.com