„Семействата няма да теглят кредит и ще имат по-дълготрайни жилища. За това ще бъдат изразходвани няколко милиарда лева, но всеки апартамент ще се ползва по-дълго – с около 30-40 години. Трябва да завършим автомагистралите „Тракия“ и „Марица“. След това ще направим и околовръстното шосе на Пазарджик“.

Това заяви днес в Пазарджик председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Днес там бе открита предизборната кампания на партията.

За пенсии сме дали 9 милиарда лева повече от Тройната коалиция, подчерта лидерът и така отговори на обвиненията, че ГЕРБ не са отделяли достатъчно средства в социалната сфера.

„Отнасям се с уважение към Пазарджик, тъй като съм водач на листата на ГЕРБ в Пловдив. Мога да поема ангажимента и за Пазарджик“, каза председателят на ГЕРБ.

„През 2009 г. всички фондове на ЕС бяха спрени. С идването на ГЕРБ на власт те работят и над 10 милиарда евро са влезли в България. В понеделник ни заверяват сметката на България със 185 милиона евро. Затова е важно да работим с европейски средства, тъй като всичко това, което се прави в страната, е само с 20 процента български пари. 80 процента са тези от Брюксел“, добави Борисов.

boiko

„Някои партии призовават тези 20 процента да дадем на социално слабите, но това означава, че винаги ще бъдем социално слаби“, каза още той.

„За 4 години със сигурност имаме и грешки – политически и кадрови, но имаме и волята да ги поправим. За тези години дадохме средства и на животновъди, и на тютюнопроизводители, и на земеделци.

България ще получи с 2,5 милиарда евро повече за земеделие през следващия период. Ако сме умни, през следващите 4 години ще имаме 25 милиарда лева чисти пари, аз така ги смятам, защото от Европа трябва да получим общо 32 милиарда лева“, посочи Бойко Борисов.

„В над 40 града в страната площадите са ремонтирани и изглеждат така, както този в Пазарджик. Ние ще продължим да обновяваме градовете, защото един от основните ни приоритети е енергийната ефективност“, каза още Борисов. По думите му тя ще доведе до намаляване на сметките за ток и парно на гражданите с 30-40 процента.

На площад площад „Константин Величков“ имаше над 3000-4000 души.

Източник:novinata.org