Целта била изборите през май да се провалят, а служебното правителство да изкара до октомври

Лъсна един от сценариите, които се плетат зад гърба на народа, категоричен е икономистът Кольо Парамов.

В ефира на ТВ7 той заяви, че идеята е изборите през май да се провалят и да не се стигне до съставянето на нов кабинет, пише „Блиц”

Ivo-Prokopiev-plevneliev

„Творците” в заговора били хора от кръга на президента Росен Плевнелиев, сред които е олигархът Иво Прокопиев. Кольо Парамов е сигурен, че Прокопиев цели да докара у нас кипърския сценарий, за да се обезцени дълга му, който е над 630 милиона лева. „Държавата е на колене и е слаба, а това е в негов интерес, ако има едно силно правителство, и Сингапур ще му се види тесен”, подчерта Парамов. В студиото беше направена съпоставка между Прокопиев и съпругата на държавния глава Юлиана Плевнелиева, защото според Яне Янев тя също имала огромно влияние върху решенията и работата на президента. „Прокопиев режисира отвън определени процеси, които са в негова полза, а Плевнелиева прокарва неизгодни за държавата решения”, гласи версията на Янев.

Дали истината ще излезе наяве, вероятно ще го знаем след години, но протестиращите вече са омерзени, защото те настояваха за тотална промяна в политическата система, а не след дълго съзряха, че някой ще се възползва на техен гръб от създалата се ситуация.

Източник: razkritia.com