Задава се международен скандал, Цацаров заяви, че ще се отнеме лицензът на ЧЕЗ

Главният прокурор съобщи, че е разпоредил да започне проверка, която може да завърши с отнемане на лиценза чешката компания, независимо от заплахата за международен скандал. Хилядите жалби на абонатите доказват, как ЧЕЗ действа у нас като истински колонизатор. Недоволството от наглото ограбване чрез сметките за ток и парно предизвика гражданските протести, които доведоха до свалянето на Борисов. Още тогава прокуратурата обеща да разгледа под лупата всички мон0нополисти.

Проверката за дейността на електроразпределителните дружества е вече приключила, оповести в медиите Цацаров. Прокурорите са открили масови нарушения в отчитането на консумираната ел. енергия. Държавният регулатор ДКЕВР не е действал в защита на гражданите, въпреки хилядите сигнали. На всичко отгоре, с лека ръка така наречените енергийни експерти в комисията са одобрявали съвсем необоснованите претенции на ЧЕЗ.

cacarow

Цацаров даде обещание първо да потърси отговорност с имуществени санкции на виновните чиновници, с уговорката да се подхожда индивидуално. Като втора стъпка главният прокурор обеща действия за отнемане на лиценза на енергийния хищник ЧЕЗ.

Идеята се харесва на измамените потребители, но предизвиква доста скептицизъм. И Борисов преди време сипеше гръмки закани срещу чехската компания, но в съда ЧЕЗ ни направиха за смях. Дали главният прокурор е човек на действието или на думите? След грозните изцепки на Волен Сидеров той обеща да го вкара зад решетките, припомня 1kam1.eu. Дали и с ЧЕЗ всичко ще приключи само с гръмките закани на Сотир Цацаров да им отнеме лиценза, а опасността от международен скандал ще го накара да се сниши?

Източник:razkritia.com