Полицията в САЩ е заловила 19-годишният етнически чеченец, който е заподозрян в извършването на бомбения атентат на маратона в Бостън с по-големия си брат, съобщава Reuters.

Мъжът е бил открит в предградието Уотъртаун, след като човек от предградието е подал сигнал в полицията.

По време на акцията в района е било пълно с бронирани автомобили и летящи хеликоптери. Залавянето на Джохар Църнаев след престрелка стана причина полицаите да избухнат в аплодисменти.

По думите на говорител на полицията в щата Масачузетс Църнаев е кървял по време на ареста и в момента е в болница в тежко състояние.

Малко преди да се предаде младежът се е крил в лодка-ремарке, която се намирала в задния двор на една от жилищните сгради в Уотъртаун. За да установи точната му локация, полицията използвала термокамери. Всъщност човекът, подал сигнала, го е направил, след като видял, че по лодката има следи от кръв.

atentat

След залавянето на заподозрения американският президент Барак Обама обясни, че въпросите около бомбените атентати остават неизяснени. По думите му все още не се знае дали двамата мъже са получили някаква помощ.

Бомбардировките Обама описа като „терористичен акт”. Според него това е най-лошата атака, сполетявала Америка, от 11 септември 2011 г.

От своя страна, бостънската полиция написа съобщение в Twitter, с което разкри официалното залавяне на втория заподозрян. Съобщението гласи: „ЗАЛОВЕН!!! Търсенето приключи. Край на терора. Справедливостта победи. Заловен е заподозреният”.

Източник:inews.bg