Министър-председателят на България Бойко Борисов е заплашен от бомбен атентат, задържан за заплахата е 35-годишен мъж от село Караджово

Премиерът на България Бойко Борисов е получил обаждане със заплаха от бомбен атентат. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Вече е задържан мъж на 35 години от село Караджово, област Пловдив, който на 11 февруари около обед се е обадил на спешния телефон 112.Решилият да запази анонимност мъж е казал набързо, че в София ще избухне бомба, чиято цел е животът на министър-председателя на Република България, съобщи новината „24 часа”.

Полицията веднага се вдигнала на крак и установила, че сигналът е подаден от мобилен телефон. Веднага е разкрита и самоличността на мъжа, който заплашил с бомба премиера Бойко Борисов.boiko

Само час по-късно е задържан 35-годишният мъж, жител на село Караджово, област Пловдив, с инициали И.К. След направена проверка в полицейските регистри е било установено, че лицето е криминално проявен, регистриран за причиняване на средна телесна повреда и няколко кражби.

При направения обиск на жилището на „атентатора”, органите на реда са иззели мобилен телефон и СИМ картата, от която е извършено обаждането със заплахата.

По случая е образувано досъдебно производство за извършеното престъпление, като работата по случая продължава и сега.

Това не е първият случай за бомбена заплаха за убийството на премиера Бойко Борисов за последната седмица. На 7 февруари 2013 беше задържан 61-годишен мъж, който също се обади със заплаха от бомбен атентат срещу живота на министър-председателя на България.

Източник: chudesa.net