Започна се! Снеговете пристигнаха!

Рязко намаляване на температурите ни очаква до края на тази седмица. Атмосферното налягане също ще се понижава, което не е типично за последните дни на месеца.

Очакват ни снегове, бурни ветрове и минусови температури. В столицата заваля първия сняг още вчера. Продължава да вали и днес. Температурата ще е малко над нулата, а минималните до минус 2 градуса. Продължава почистването на спирките и възловите кръстовища в София.wielica

Облачно и със силни ветрове ще е времето почти над цялата страна. Силните валежи някъде ще преминават в снеговалежи. Код оранжев заради очакваните ураганни ветрове е обявен в Добрич, Шумен, Разград, Търговище и Силистра.

По Черноморието също ще духа студен северен вятър. Максималните температури ще се задържат до 7-9 градуса, с няколко градуса по-топла ще е морската вода. Там също ще вали и ще бъде облачно.

Не по-различно ще е времето над планините. Силният дъжд ще преминава в сняг. Над Стара планина термометърът ще закове около 2 градуса, а в по-високите полета ще има минусови температури.

Мисълта за хубавото време остана назад в дните. Ще бъде студено, а първият сняг ще обхване почти цялата ни страна. Вятърът на места ще е бурен, с посока от север или от изток, а облаците няма да се вдигнат доста дълго време.

Източник:razkritia.com