Image_1564132_126

Побесняла зрителка нападка актрисата Койна Русева заради запалена цигара на сцената. Инцидентът станал в петък вечер по време на представлението “Норд ост” в Младежкия театър. Всичко вървяло добре, докато Койна Русева не извадила една цигара и я запалила – просто, защото така било по сценарий. В този момент обаче дама на средна възраст от публиката скочила и се разкрещяла: “Загасете веднага цигарата! Нямате право! Нарушавате закона”.

Зрителката беснеела срещу своеволието на Койна Русева. От ръководството на театъра са опитали да успокоят дамата, но тя била непреклонна: „Ще подам жалба”, заплашвала жената. Няколко минути били необходими и на Койна Русева, и на останалите актьори да осмислят куризоната ситуация. Представлението продължило, но секунди след като слязла от сцената Койна Русева се разплакала в съблекалнята. „Такова нещо ми се случва за първи път в кариерата! Разплаках се от обида – как е възможно подобно нещо. Това e театър все пак”, заяви Койна Русева, цитирана от агенция „Блиц”.

В интернет пространството обаче се появиха доста противоречиви коментари. Ако за една част от коментиращите забележката за цигарата на Койна Русева е смешна, то други са категорични, че разбеснялата се зрителка е права. „Никой няма право да нарушава закона”, „Забраната за тютюнопушене важи и за театралните салони”, „Могли са да се съобразят със закона, като заменят истинската с електронна цигара”, са само част от коментарите в мрежата. До няколко дни с официално становище по случая ще излезе и Младежкия театър.

източник: chudesa.net