Защо да си направя застраховка живот

Знаете ли кои са най-честите причини за несключването на застраховка живот?

1. Това на мен не може да ми се случи.
2. Суеверие – струва ви се невероятно, но е факт. Има хора, които не искат да сключат застраховка живот, за да не предизвикват съдбата.
3. Липса на пари – много хора не могат да отделят пари за месечните вноски. Но всъщност това е така само на пръв поглед.

Как да решите тези проблеми
Гледайте на вашата застраховка живот като на спестовна сметка, от която ще имате повече ползи. Ако нищо не ви се случи, получавате пари накуп и живеете спокойно на стари години. Ако все пак нещо ви се случи, също получавате пари накуп и това ви помага да си стъпите на краката или осигурява близките ви.
Колкото до месечните вноски, те се пресмятат така, че да не нарушават месечния ви бюджет. Просто, докато застрахователния агент или брокер смята и ви разпитва, сами ще видите каква част от парите ви се прахосва без вие да знаете къде.

застраховка живот

Защо да си направите застраховка живот
Защото това е проява на далновидност, за която ще си благодарите в труден момент или за която ще ви благодарят близките ви. Този тип продукти включват различни опции – детски застраховки, свързани с образованието; застраховки със спестовна насоченост. Не е нужно да мислите за най-страшното. Достатъчно е да знаете, че ще получите добра сума, независимо дали настъпят черни дни или не.

Поискайте информация от голяма и специализирана в застраховки живот компания, като MetLife например, и решете как да подсигурите своето бъдеще.