Ежедневно говорим лъжи. Някои вече така са се специализирали, че дори сами си вярват. Каква е причината да правим това и какви са най-честите лъжи, които изричаме, споделят от otgovora.com.

Идвам след пет минути

Какво означава „пет минути“? Има едно нещо, което всички знаем: Ако получим обаждане от някой, който е закъснял и твърди, че е „на пет минути“, всички ние несъмнено знаем, че това не е вярно. Повторете тази невинна лъжа, ако трябва, но не мислете и за секунда, че ви вярват, особено от тези, които ви познават много добре.

Трафикът беше ужасен

Лошо е да закъснявате в офиса. А оправданието за трафик в пиковите часове е лесна лъжа. Накой не се е случвало да седи в колата си по магистралата и никой да не се движи? На тази невинна лъжа е толкова лесно да се повярва, че е най-популярното извинение за закъснение.

Мога да го направя до утре

Спри се преди да го кажеш. „Ако не можете да го направите утре, не създавайте усилие и безпокойство за себе си, като изричате тази лъжа.“ Служителите често повтарят тази лъжа на своите колеги, защото са нетърпеливи да получат похвала, но това създава фалшиви очаквания за това, което всъщност сте в състояние да направите. По-добре да им дадем реалистичен график, отколкото да разочароваме с обещания, които не са изпълнени.

Новата ти прическа изглежда невероятно

Най-добрите невинни лъжи са тези, които имат положителен ефект върху останалата част от деня на човека. Казвайки на любим човек, че прическата му е атрактивна, дори и да не е нищо подобно, може да постигнете точно това. Според едно проучване, ниското самочувствие за косата могат да доведат човек до депресия. Но ако някой им каже, че косата им изглежда страхотно, 56% ще подобрят настроението си веднага.

Вече е ясно, че трябва да сте мниги внимателни, когато казвате нещо, та било то и съсвсем невинна лъжа.