Софийският градски съд (СГС) гледа при закрити врата съдебно-психиатричната експертиза на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.За разглеждането на експертизата, съдът се позова на текст от НПК, който предвижда, че това може да се случи, за да не се разгласяват информация от личния живот на Доган.
dogan
Експертизата беше назначена на предното съдебно заседание, след като почетният лидер на ДПС поиска да бъде заличен като свидетел. Медицинското становище е изготвено от вещото лице д-р Игнат Петров. Заключението е в съда от 20 ноември.

След изслушването на Игнат Петров, съдът ще реши дали почетният лидер на ДПС да остане свидетел по делото, или да бъде махнат.

Психиатърът е посетил лично почетния председател на ДПС Ахмет Доган, за да го прегледа. „Да, прегледах състоянието на Ахмед Доган. Потиснат е. Не мога да разкривам повече подробности. Предал съм експертизата в съда“, казва доц. Петров. Той е светило в областта на геронтопсихиатрията и депресивните състояния. Според запознати експертизата сочи, че Доган е в депресивно състояние.

Източник:blitz.bg