За първи път в историята на Република България, сводник бе жестоко порязан от закона. С решение на КОНПИ (Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество), бизнесменът Христо Христов от Сливен олекна с близо 1 000 000 лева. Новината бе съобщена от пресцентъра на службата, откъдето не скриха задоволството си от развитието на събитията.

Точният размер на глобата на Христов е 919 050 лева, уточняват от институцията. Конфискацията пък е следствие от присъда на съда в Брюксел, Кралство Белгия, където той е осъден заради участие и ръководене на престъпна група за сводничество, проституция и трафик.пари

В крайна сметка държавната институция конфискува от бизнесмена три имота, които са комасирани в общо заграждение с площ от почти 5 000 квадратни метра. Намират се във вилната зона на Сливен, на главната улица. Изградени са кафене и хранителен магазин, няколко други сгради с обща площ от близо 240 квадрата. Христов е опитал да отърве имуществото си прехвърляйки собствеността на свои роднини, но сделките за покупко-продажба са обявени за невалидни.

Освен това от него се отнемат и суми в размер на 596 200 лева, които са придобити след продажба на имоти в Слънчев бряг. Осъществявал е и сделки в с. Жеравна до Котел, Хасково и луксозен лек автомобил.

източник: skandalno.net