Може и да ви звучи абсурдно, но работата може да се отрази върху лицето и тялото много по-рано, отколкото би трябвало.

Да, говорим за ранно остаряване. Бръчки, фини линии  и бледа, уморена кожа, която те кара да изглеждаш като зомби.

Ето някои от работните навици, които ви карат да изглеждате поне десет години по-възрастни

Стоите пред екрана на лаптопа и телефона през целия ден

Да, ако откриете, че постоянно примигвате и напрягате очите си, за да прочетете написаното на екрана, може би е време да инвестирате в чифт очила.

Това може да доведе до образуването на бръчки с течение на времето. Бръчки се появяват около очите, челото и пространството между веждите.

Синята светлина на устройствата вреди на кожата

Прониквайки дълбоко в кожата си, синята светлина може да съсипе тена, причинявайки хиперпигментация, бръчки, фини линии и бледа, уморена кожа.

Не използвате слънцезащитни кремове

Има много офиси, които са известни с големите прозорци от пода до пода, които със сигурност ще ви изложат на слънчевите вредни лъчи в продължение на часове.

И ако има нещо, което страда от слънцето, това е възрастта на кожата ви от години. Помислете за бръчки, увиснали и тъмни петна.

Ежедневието ви е супер стресиращо

Стресът може да повлияе сериозно на някои части от вашата ДНК, което е свързано с по- бърз темп на биологично стареене.

Косата е по-сива от преди, окосмяването и тъмните кръгове на очите са толкова очевидни, че някой може да ги забележи от другия край на земното кълбо.

Стресът може да повлияе и на мозъчната ви дейност, което води до хронични здравословни проблеми, които повишават риска от инсулт.

Непрекъснато сте седнали

Да, цялата тази заседнала дейност – или трябва да кажем неактивност – може действително да ви състари много по-бързо, отколкото си мислите.

Вместо да изпращате съобщения или да се обаждате на колегата си, за да зададете въпрос, отидете до неговото бюро и поговорете с него. Търсете начини да се разхождате възможно най-много.

Нямате достатъчно почивка

Е, това лишава тялото ви от възможността да релаксира и възстанови, което естествено води до тъмни кръгове под очите, торбички  и всички ужасни признаци на преждевременно стареене, които всички искаме да избегнем като чумата.