Днес започна да вали първият сняг

Над 1 000 м. надморска височина днес вече започнаха да падат първите снежинки. Каквото и да си говорим – идва зимата.

Днес в цялата страна е доста по-студено от нова време, на което се радвахме през последните 2 – 3 седмици.

През нощта на много места у нас валяха силнидъждове. Температурите са паднали с около 10 градуса. Максималните не надхвърлят 15 градуса.snqg

Синоптиците предвиждат, че след няколко дена този първи студ ще отшуми и слънцетоотново ще се появи, за да стопли въздуха поне с 5 до 10 градуса над днешния студ.

След Димитровден, който празнуваме на 26 октомври, ще се появи циганско лято, писаха на сайта БЛИЦ.

Според синоптиците от България идващата зима ще бъде мека и без големи студове.

Оказа се, че ясновидката и гадателка Даниела Герасимова изказва обратното мнение. Предстоящите зимни месеци ще бъдат много студени и тежки.

Нейната прогноза съвпада с прогнозата на американските синоптици, които твърдят, че над Европа тази зима ще долети изключителен студен  антициклон, който ще скове континента с невиждани до сега студове.

В България още през месец август цъфнаха кестените в много градове. Ние предупредихме нашите читатели да имат едно на ум и да се подготвят.

Никой не може да знае какво предстои да се случи, но пък все още има време да се запасите по-добре за всеки случай – да си купите малко повече дърва, брикети, туршии и други провизии, които осигурявате за вашето семейство и домакинство.

Източник:chudesa.net